Jeg henviser til mitt leserinnlegg som stod på trykk i Deres avis i januar 2016.

Etter at jeg skrev dette leserinnlegget, har jeg fått tak i nye opplysninger og dokumentasjoner om «Kongens nei». Jeg ønsker derfor å få belyst og avklart en gang for alle hva saken egentlig dreier seg om.

Det viser seg at det er et offisielt dokument som heter «Kongens nei». Dokumentet er arkivert i Riksarkivet. Dokumentet er på en side. Det inneholder den eneste kongelige resolusjon som ble vedtatt i forbindelse med den norske regjerings statsråd i Nybergsund 10. april 1940. Dokumentet er undertegnet av kong Haakon VII, statsminister Johan Nygaardsvold og statsrådsekretær Bredo Rolsted. Dokumentet fulgte med regjeringen over til England og ble brakt tilbake til Norge sammen med regjeringens arkiver i 1945.

Når vi i ettertid skal vurdere hva som egentlig var «Kongens nei», må vi forholde oss til det offisielle dokumentet som heter «Kongens nei». Dette er navnet på dokumentet som ble behandlet og vedtatt av regjeringen og bifalt av kong Haakon VII i statsråd i Nybergsund om kvelden 10. april 1940. Dette er det eneste som kan kalles «Kongens nei»

Det er derfor ingen tvil om at «Kongens nei» skjedde i Nybergsund og ingen andre steder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.