Ingen er vel uenig i at lover og regler skal følges. Debatten ligger ikke på det planet.

Men kan vi forlange at en investor fra Kina, skal kunne og måtte sette seg inn i vårt lov og regelverk?

Hva har UDI og Stange kommunes byråkrati, gjort i å informere denne kinesiske investoren?

Jeg vil anta at han sendte disse fem kinesiske kokkene hit i god tro for å hjelpe av med julebordsesongen. Jeg er også temmelig overbevist om at hadde søknaden vært riktig utfylt med den rette argumentasjonen, så hadde denne søknaden gått i orden.

Jeg trodde faktisk at byråkratiet i Norge var et støtte apparat for staten og deres brukere. Men så feil kan man tydeligvis ta.

Så hvor er smidigheten for å få til at alt sklir igjennom til fordel for alle parter?

Så hva kan så resultatet bli? Jo at kineseren dropper hele greia, og hvem blir da den tapende part?

Jo det er enkelt å se, at det blir Norge, Stange kommune og befolkningen i distriktet, som kunne ha utviklet et turist konsept som kunne ha vært temmelig unikt, og ikke minst skattepenger i millionklassen.

Så her bør norske myndigheter, Stange kommune og Nils A. Røhne, komme på banen og fossro, for å hanke inn igjen denne «Skandalen». Dette er faktisk en av de største tabbene som noensinne er gjort her i distriktet, på dette området.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.