Jeg tenker at det er begrenset hva slags forskjell det kan være mellom partiene så lenge det er så lite penger i kommunekassen, og så lenge staten bestemmer så mye av hva kommunen skal drive med.

Kanskje den store forskjellen mellom partiene rett og slett er ordføreren? I så måte synes jeg valget i Hamar er ganske enkelt.

Ordføreren er den fremste lederen i kommunen. Han skal være den fremste talsmannen og den som får både befolkningen, næringsliv og sentrale politikere til å lytte. Og han skal være folkelig.

Det må være lov å stille krav til ordførerens egenskaper og kvalifikasjoner på samme måte som vi gjør i arbeidslivet og i organisasjonslivet.

De fleste jeg kjenner vi legge stor vekt på hvem som blir ordfører i Hamar. Morten Aspeli har vært en nedtur å høre på, men det er mulig vi var litt bortskjemte. I alle fall, når Einar Busterud nå er tilbake er det ikke tvil om hvem som er den beste kandidaten og hvem som bør bli ordfører.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.