Nå er det garantert slik at ingen antakeligvis starter et løp på en arbeidsplass i den hensikt å få ei klokke om 25 år. Like lite som ektepar har et stivt blikk på sølvbryllupet, som kan dukke opp i det fjerne, i det øyeblikk pakten signeres. Men kommer man dit, så er det verdt ei feiring.

Problemet er at det koster penger. Ikke mye pr. arbeidsdag, men ganger vi opp det det koster pr. dag, kr 1,70, med 6000 dager, så blir det til slutt det ei klokke koster.

Truls Gihlemoen fra Frp er en fargeklatt, det skal han ha. Han lar aldri en sjanse gå fra seg hvis han får øye på et lerret han kan bruke digre pensler og mye maling på.

Han sier kassa er nesten tom, og da er det bedre å kjøpe brød enn gullsmykker. Nå er jo ikke kassa nesten tom, men han om det. Og dette med å kjøpe brød istedenfor gull, er vel ment å være en metafor antar jeg.

Jeg føler meg dessuten trygg på at han ikke vil foreslå å gi brød i erkjentlighetsgaver, heller ikke fysisk gå til innkjøp av flere brød.

I rådmannens forslag til budsjett er det lagt inn en redusert kostnad på matsvinn, det betyr antageligvis at vi skal kaste færre brød, ikke kjøpe flere.

Når flertallet i Stange kommunestyre har bestemt seg for å beholde ordningen med en erkjentlighetsgave til ansatte som runder 25 år i kommunens tjeneste, så er det et rimelig spørsmål å stille hva en slik gave skal inneholde uansett kommunale midler man har til rådighet.

Flertallet har funnet budsjettmessig dekning for denne ordningen i 2020, og også lagt inn et tilsvarende beløp for de kommende år.

Så vidt jeg har registrert, har ingen partier foreslått å kvitte seg med tradisjonen med å gi de ansatte erkjentlighetsgaver. Summen av opposisjonens ytringer i denne sammenheng tyder på at det er kostnaden denne gangen som vurderes for stor, ikke tradisjonen som sådan.

Ellers er det noen artige sammenlikninger som har dukket opp i debattens hete. Arild Olsen fra Bygdelista er av den oppfatning at bevilgningen denne gang likner historia om stupetårnet i Hamar.

Et lite tilbakeblikk på den forteller at tårnet brutto, før kommunen betalte noe mindre, kostet 28 millioner. Det var forslag den gang fra enkelte om å taue hele det uferdige tårnet ut i Mjøsa ved Toten og senke det der på omtrent 400 meters dyp.

I dag sier markedsføringseksperter at kostnaden har gitt Hamar reklame tilsvarende det mangedobbelte. Sånn kan det gå, man skal være forsiktig når man bader småunger, passe seg vel for ikke å slå ungene ut med badevannet.

Summen vi her snakker om, 250.000 pr. år, er uansett ikke en størrelse som truer noe som helst. Og her som ellers: Det er fornuftig fra tid til annen å ha to motstridende tanker i hodet samtidig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.