Det er mange dyr som har det vondt hver dag. Mennesker behandler dyr kjempedårlig, altså folk som ikke skulle hatt dyr. Jeg skjønner ikke hvordan folk kan være slemme mot dyr. Dyr har ikke gjort noe mot mennesker. Hvorfor er noen slemme mot dem?

Noen putter hunder i et bur og legger tunge steiner i buret og hiver buret i vannet. Da synker buret og hunden drukner. Folk slår dyr med pisk hvis de gjør noe feil. Legger dem i små bur så det blir altfor trangt. Noen dyr blir satt i bilen i stekende sol så de blir glovarme. Noen får aldri kos.

Det er jo også noe som heter pelsdyrnæring, hvor folk tar pelsen til dyr og syr det på jakker. De tar blåreven og minken i små bur, så blir de syke og biter hverandre og de har det ikke bra. Helt til noen kommer og dreper dem og flår pelsen deres.

Det er også noen som bruker fotsaks og når dyret kommer holder fotsaksa igjen foten til dyret og den prøver å rømme. Men fotsaksa holder igjen. Helt til noen kommer og dreper dem for pelsen sin skyld. Men heldigvis er det med fotsaksa ulovlig i Norge. Noen spiser hunder og drar av pelsen deres levende.

På sosiale medier er det også noen som legger ut at de mishandler dyr. Da gjør de det for moro skyld. Ingen legger ut video av at dyret deres dør av mishandling eller at eieren er slem mot dyret på sosiale medier hvis eieren er glad i dyret.

Vi må tenke på dyret, ikke bare at vi skal ha det «gøy» ved å plage dem. Dyrene lærer ikke mer selv om noen slår dem når de gjør noe feil. Vi burde tenke mer på når vi mishandler dyr, på hvorfor vi gjør det, er det verdt å skade dyret for moro?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00