Nærmiljølista Ottestad vil heller bygge ny Romedal/Stange ungdomsskole enn et kostbart praktbygg i Stangebyen. Vi står for å gjøre om, og legge dødt vedtaket om å bygge kulturhus på Tingvoldtomta.

Det vi vil, er å bygge ny Romedal/Stange ungdomsskole ved Stangehallen, utstyre denne med en fin aula som også bygges slik at den kan være Stange sentrums offisielle scene for konserter og teaterforestillinger.

I tillegg vil vi ha et kulturhus tilknyttet denne nye ungdomskolen. Her skal det være øvingsrom for kor, korps, band, teater, dans, kulturskolen, samt møterom for lag og foreninger. Dette bygget bør administreres av kulturskolen, men brukes av flere – også av ungdomskolen. Kanskje også av Stange videregående skole.

Videre vil vi videreutvikle området rundt Stangehallen til en enda større, mer variert, og mer publikumsvennlig idrettspark enn området fremstår som i dag. Videre vil vi ruste opp Stangehallen til å kunne være flerbrukshall for blant annet å huse større konserter. Vi vil også utvide Stangehallens servicefunksjoner, slik at de ansatte kan utgjøre kjernepersonalet i en stor og rikholdig skole-, kultur- og fokehelsepark.

Er dette en strategi for å la Stangebyen forvitre eller utvikle den til en by man vil reise fra? Nei. Dette er en strategi for å utvikle en bydel/småby hvor barn og unge har trygge og gode oppvekstvilkår, både på dagtid (barnehage og skole) og på ettermiddagstid (fritidsaktiviteter). Jeg tror at så vel Ottestads som Stangebyens innbyggere ser dette.

Da er det verre med Arbeiderpartiets listekandidater Helmik Slora Kristiansen og Erik Kristiansen. I HA lørdag 13. april gyver de løs på Nærmiljølistas strategi for Stange sentrum. Her vanker det både misvisende retorikk og nedsettende karakteristikker. Aner vi en smule panikk i Stange Arbeiderparti? Dobbelt sett Kristiansen, med dobbelt sett tåkelegging og dobbelt sett feilfremstilling er ikke hverdagskost. Det er nesten så man bør ta det som et kompliment.

LES Helmik Slora Kristiansens innlegg her.

LES Erik Kristiansens innlegg her.

Det er særlig ordet «soveby» de to herrer koser seg med. I anstendighetens navn: Les innlegget mitt om igjen, og la meg få lov å gni det litt inn: Jeg har ikke påstått at Stangebyen bør være en soveby (et sted hvor folk kun sover). Jeg har snakket om den gode drabantby, og har vektlagt at det er kort reisevei til heftigere opplevelser, samt gode hverdagsfunksjoner som kjennetegner denne. Det står jeg - og mine meningsfeller i Nærmiljølista - fortsatt ved.

At også HA på lederplass velger å fremstille dette som «stemoderlig behandling av Stangebyen», er langt utenfor svart på skiva. At våre utviklingsideer for et kombinert skole-, idrett- og kultursenter rett i nærheten av Stangebyen av HA kalles for stemoderlig, vel, smak på det folkens. Vi synes det derimot er forsøk på en solid satsing.

At den lovpålagte og livsviktige svømmeundervisningen gjennom et basseng i Ottestad sammenlignes og måles opp mot et kostbart og ikke lovpålagt praktbygg på Tingvoldtomta, er i beste fall ufint.

Kulturhuset bør derimot tåle sammenligningen med at vi mener ny Romedal/Stange ungdomsskole bør bygges først.

Vi i Nærmiljølista Ottestad vektlegger den gode hverdagen for innbyggerne i Stangebyen, for innbyggerne i Ottestad, «itte» bare for folk i Ottestad, men faktisk for innbyggerne i hele Stange kommune.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00