I år er det flere valg for de fleste av oss. Samtidig med kommune- og fylkestingsvalg gjennomføres det i år også valg til styringsorganer i Den norske kirke: menighetsråd og bispedømmeråd. Alle bispedømmerådene utgjør sammen kirkas øverste styringsorgan: Kirkemøtet.

Hva de som blir medlemmer av bispedømmerådet mener og vil arbeide for, har derfor viktige konsekvenser også for hvordan kirka utvikler seg på nasjonalt nivå. Hvis du er medlem av kirka og over 15 år, har du stemmerett ved kirkevalget og kan påvirke kirkas retning videre.

Kirka kan utvikle seg og endres. Hamar bispedømme er på mange måter et foregangsbispedømme som viser hvordan endring kan skje. I Vang kirke ble Norges første kvinnelige prest ordinert, og Hamar var det første bispedømme med kvinnelig biskop. Og i Hamar bispedømme hadde vi den første vielsen av et homofilt par.

Ved forrige kirkevalg i 2015 var den viktigste symbolsaken spørsmålet nettopp om vigsling av homofile par. Åpen folkekirke vant valget og bidro til at ordningen med kirkelig vigsel også for mennesker av samme kjønn i 2017 kunne bli innført i Den norske kirke. Ved kirkevalget i år stiller det folk til valg på andre lister, som mener at dette vedtaket bør gjøres om. Åpen folkekirke vil fastholde vedtaket, og vil samtidig jobbe for at kirka skal fortsette å utvikle seg og være ei mer demokratisk kirke og ei inkluderende kirke som har rom for alle som ønsker det – i alle aldre og i ulike livssituasjoner.

Når du er i valglokalet - bruk de få minuttene ekstra til å avgi din stemme ved kirkevalget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.