Ordfører Einar Busterud sier i HA i en kommentar til lav befolkningsvekst i Hamar at politikerne må ta tomtemangelen på alvor. Her er noen forslag på hva politikerne kan gjøre:

Kommunen har kommet med uklare signaler til utbyggere som dermed leverer inn reguleringsforslag som utfordrer dagens styringsdokumenter og som i neste omgang utløser innsigelser og langdryge prosesser. Dette skaper merarbeid for administrasjonen i kommunen, det gjør det nødvendig med nye tegninger og nye prosesser fra utbygger sin side og det gir unødvendige kostnader og ressursbruk for alle.

Kommunen mangler en rekkefølgestrategi, det gjør at aktuelle tomter blir liggende uutnyttet i mange år og fremdriften i utbyggingen stopper opp.

Kommunen har ikke noe eget kommunalt boligbyggingsselskap som kan gå foran og fronte villet politikk knyttet til boligbygging. Det blir dermed utbyggerne som bestemmer fremdriften og de tar ikke hensyn til kommunens behov. men fokuserer, naturlig nok, på egen inntjening.

Dersom Rødt får velgernes tillit vil vi arbeide for en forutsigbar boligpolitikk forankret i planprogrammet kommunens politikere har vedtatt. Vi vil etablere et kommunalt boligselskap som kan stå for en boligbygging med sosial profil og selv utvikle egne tomtearealer.

I motsetning til det borgerlige styret vi har i dag tror Rødt at politikerne kan styre boligbyggingen og komme på offensiven uten å bygge ned dyrket mark eller ta av de svært begrensede grønne lungene vi har i og nær byen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.