6. mai skrev jeg på min private Facebook-konto (utdrag):

«Jeg tenker klimaet, miljøet og naturen generelt som våre barn og barnebarn skal leve i. Dette har opptatt meg siden 2006 da jeg begynte med bioenergi. Det var meningsfylt og føltes riktig i 10 år. Etter den aktive arbeidstiden tenkte jeg at det minste jeg kunne gjøre er å kjøre utslippsfri bil, hvilket er billigere og en ren fornøyelse. Akkurat i dag tenker jeg ekstra mye på at jeg kanskje irriterer flere av mine FB-venner med å skrive om klima, miljø og elbiler på min private «fjesbok». Derfor lover jeg dere med dette å slutte med det. På landsbasis er 92,3 prosent av bilene basert på fossilt drivstoff, mens tilsvarende i Hedmark er 97,4 prosent og i Oppland 97,6 prosent. Rent statistisk skal derfor svært mange av dere være glade når dere leser dette».

Per Svardal får inn en ny artikkel i HA 9. mai der han skriver: Elbilentusiastene og Elbilforeningen lever i dag i en drømmeverden milevidt fra de tekniske realiteters verden på produksjonssiden for elektrisk strøm.

Når det gjelder «de tekniske realiteters verden» så svarte jeg på det meste av Svardals påstander i min artikkel i HA 7. mai. Jeg ventet at han ville komme med sine gamle argumenter og kom ham i forkjøpet.

Drømmen? Min drøm er at mine barnebarn om noen tiår sier at «bestefar bekymret seg unødig – problemforskutteringen som gjorde seg gjeldene tidlig på 2000-tallet viste seg å være basert på misforståelser – klimaet, miljøet og naturen generelt har det aldeles utmerket når vi nå har kommet midtvegs mot 2100».

Min mardröm, eller mareritt på norsk, er at mine barnebarn i 2050 sier at «vi har det vanskelig med blant annet ekstrem nedbør, ekstrem tørke, ekstrem vind, flom, skred, sosial uro, folkevandringer med tilhørende nød og elendighet og økonomiske nedgangstider som følge av klimaendringene. Våre besteforeldre kunne gjort noe for å forhindre dette – men gjorde det ikke».

Jeg avslutter her. La oss håpe at Svardal og hans fossiltilhengere får rett.

LES OGSÅ: Elbil-folket lever i en drømmeverden

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.