Overskriftene overgår hverandre i disse tider. Ja det er ikke bra at særlig unge mennesker utsettes for seksuell trakassering, de kan merkes for livet. Det kommer stadig fram at overgrep av forskjellig karakter kommer fram som senskade i et menneskes liv.

Når en leser hva partiet Høyre har latt skje i mange år, og når en leser at Høyre som parti har vært konfrontert med en tillitsvalgt uaktsomst oppførsel helt siden 2013. Dette får meg til huske på visa om den stigen som var laget med råtne bord. Visa slutter med å fordele skyld mellom faderen, datter og frier. Men som slutter med at største skylda hadde snekkeren som lagde stigen av råtne bord.

I denne sak har partiet Høyre skjøvet en ungdom høyere og høyere opp på sin politiske løpebane til tross for dårlig oppførsel. Har medvirket til at fallet blir så stort som det lar seg gjøre. Fallet blir så stort så det kan bli store vanskeligheter for ham å reise seg igjen. Dette vil avhenge av hvor sterk et menneske er psykisk. Her bærer partiet Høyre et stort ansvar.

Jeg vil si som det sies i visa til Alf Prøysen, at den største skylda har snekkeren, som i dette tilfelle er partiet Høyre. Hva sier partiet til sine velgere i Hedmark som tillot en umoden stille som stortingskandidat. Å bli nominert og ført opp på et partis stemmeseddel er ene og alene partiets ansvar. Høyres generalsekretær har gjentatte ganger sagt at han beklager ovenfor varslerne som ikke ble hørt. Hva sier han til den unge stortingsrepresentantens foreldre og nære familie, får de også kun en beklagelse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.