Fagskoler er viktig for framtiden og nå beviser regjeringen at de oppfyller lovnaden i statsbudsjettet 2019 der det ble satt av 40 millioner kroner for å styrke kvaliteten i fagskoleutdanningene. Vi er veldig fornøyd med at nesten fem millioner av disse går til Fagskolen Innlandet. Skolen får 4.947.000 kroner øremerket elfag og helsefag. I tillegg får Norges grønne fagskole på Vea i Ringsaker 75.000 kroner til gartnerfaget og Norsk Hestesenter på Østre Toten får 790.000 kroner til hestefaget.

Dette er en betydelig satsning i vår region og det gir et løft til fagskolen. Regjeringen har lagt frem en egen stortingsmelding om fagskoleutdanning med 48 konkrete tiltak, fagskolestudentene har fått styrket sine rettigheter og fagskolen er løftet opp til yrkesfaglig høyere utdanning. Det betyr noe hvem som styrer.

Midlene er et ledd i regjeringens satsing på høyere yrkesfaglig utdanning, og en oppfølging av stortingsmeldingen «Fagfolk for fremtiden». For Innlandet vil satsningsområdet være El-Fag og helsefag, to svært viktige fagfelt inn i fremtiden.

Fagskoleutdanning er gjerne fleksible videreutdanninger som kan tas mens du er i jobb. Det er ikke alt vi vet om fremtiden, men vi vet at vi vil trenge opp mot 100.000 flere dyktige fagarbeidere innen 2030. Da er det viktig at vi har gode og relevante studietilbud som holder høy kvalitet og som kan gjennomføres mens man er i jobb.

Vi vet det er stort behov for kompetanse i helsefaget i årene som kommer, og det er gledelig at satsingen her i Innlandet legges merke til og prioriteres. På Gjøvik har vi en unik mulighet til å utvikle landets beste fagskoletilbud innen helsefag gjennom tett samarbeid med NTNU.

Skal vi møte behovene i næringslivet og tilby riktige utdanninger i fremtiden, må næringslivet og fylkeskommunen jobbe langt tettere sammen. Fagskolen er en arena for utvikling av nye tilbud. Vi er heldige i Innlandet som har landets beste fagskole, NTNU/CCIS, Industriparken på Raufoss, AR/VR-miljøet i Hamar og all kunnskapen vi har om bioøkonomi. Vi vil jobbe på lag med disse kompetansemiljøene sammen med flere andre for å utvikle de beste utdanningene for framtida.

Høyre

Frp

Venste

KrF

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.