Nye Veier skriver lesverdig i HA 16. mai at «om vi i Nye Veier hadde planlagt hele strekningen fra Kolomoen til Moelv på nytt, så ville vi foreslått å redusere antall kryss for å følge det nye regelverket og for å bygge mer samfunnsøkonomisk lønnsomt.» De kunne like gjerne ha skrevet i klartekst at de ikke ville ha planlagt E6-kryss på Bergshøgda. Fra Nydalskrysset til Bergshøgda er det tre kilometer. Fra Bergshøgda til Brumunddalskrysset er det snaut fem kilometer. På en strekning på snaut åtte kilometer er det således planlagt tre store veikryss.

Jordverninteressene har markert solid motstand mot å bygge veikryss på dyrket jord på Bergshøgda. Stenbekk Vel har på årsmøte 9. mai enstemmig vedtatt motstand mot E6-kryss på Bergshøgda. Stenbekk Vel representerer 17 husstander beliggende på Stenbekk på begge sider av Furnesvegen.

Er det ingen som vil ha E6-kryss på Bergshøgda? Hva er det da som driver prosessen med å bygge vegkrysset? Er det Ringsaker kommune? Det har da vel hendt før at reguleringsplaner har blitt endret?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.