Jeg leser alle avisinnleggene fra trase øst-klanen, og undres nå om de tror at plassen ved Vikingskipet har strikk i livet. Om de mener den kan utvides etter godtbefinnende. En moderne jernbanestasjon må i hvert fall ha to gjennomgående, lange spor for at to nattog bestående av 14-15 salong- eller sovevogner kan krysse. Ikke minst også for å betjene alle passasjerenes av- og påstigning, og et tredje spor må det være reservert for lokaltog.

For ikke å glemme parkeringen fra passasjerer som ikke lenger parkerer ved den gamle stasjonen, parkeringsplasser for publikum og aktører i Vikingskipet. Så mener jeg å ha hørt at Hamar brannstasjon har behov for bedre plass. Jeg skjønner ikke at det kan finnes noen mer strategisk riktig sted for byens brannstasjon, og da må det helt klart prioriteres at brannstasjonen får de nødvendige arealer der den befinner seg per dags dato.

Noen utvidelse er umulig for både i øst og vest kolliderer det med fredede fuglereservoarer. Om Vikingskipet rives vil jo det frigjøre noe areal, men noe slikt blir sikkert stoppet av Riksantikvaren. Så derfor har det ingen hensikt å bruke energi på å få flyttet jernbanestasjonen over til Åkersvika.

Det påstås at byen har stort behov for boligtomter. Mon tro om det kan være mulig å finne plass til et par høyhus, les boligblokker, i tillegg til en god brannstasjon der i samme området. Det ville vært den beste utnyttelse av dette sentrale området.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.