Vi lytter- og fremmer saker de ønsker tatt opp. Det er etter vår mening riktig demokrati.

Arbeiderpartiet (Ap) og Sosialistisk Venstreparti (SV), slik vi opplever det, inntar en belærende og arrogant holdning til det som måtte dukke opp av forslag i kommunestyret. Det virker som om de på forhånd både har bestemt seg for hva som skal sies og hvilken beslutning som skal fattes før sakene er diskutert i et samlet kommunestyre. Gode argumenter til sakene fra opposisjonen når ikke fram. Slikt er ikke bra for lokaldemokratiet. Har de sittet for lenge ved makta? Vi tror det, og mener det vil skape en bedre og bredere debatt samt bedre beslutninger når saker diskuteres og avgjøres i fellesskap.

Derfor støtter «Bygdelista i Stange» Aasa Gjestvang som kommunens kommende ordfører.

Det må til innstramning på Stanges driftskostnader. Nå brukes det mer penger enn det som kommer inn. Lønnskostnader er største kostnadsdriveren, og denne posten øker for hvert år. Slik det er nå må det brukes penger fra fond for å dekke driftskostnader. Dette er ikke bærekraftig og kan ikke fortsette. Det blir som om en privat næringsdrivende skulle lønne ansatte fra sparekontoen sin. Da skjønner vi at det fort vil stoppe opp. Dette kalles «å sette tæring etter næring».

Nå i disse valgtider loves både «gull og grønne skoger». Hvis alt dette skal innfris, er vi redd for et det ganske snart vil komme en kjemperegning, og hvem skal betale den? Jo, det er oss - innbyggere i Stange kommune.

Vedlikehold av kommunale bygg har store etterslep. Kommunale veier lider under det samme. Intensivering av tiltak for å møte økende nedbørsmengder og sikring av rasutsatte områder har enda ikke vært tema. Ei heller kostnadene dette måtte utløse. Vi får stadige henvendelser fra bekymrede innbyggere om blant annet ovennevnte. Vi - «Bygdelista i Stange» vil sette slike saker på dagsorden. Saker som berører oss alle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.