Mandag overvar jeg en fantastisk generalprøve! Janitsjarskole, ved Hamar Jente og Guttekorps framførte i ord og toner hvordan musikk ble til. Hvordan de forskjellige instrumenter fant sammen, hvordan deres toner ble til vakker musikk for alle oss som gleder oss over korpsmusikk. Stykket er skrevet av Jan Kola. Dette stykket skal være skoleforestilling i to dager.

Dette, skjønner du, Trond Svendsen, var rett og slett voksenopplæring. Du skulle ikke harselert over musikanten du beskriver den 26.mai. Hadde du vært på generalprøven igår, ville du kanskje skjønt hva musikk betyr for alle de flotte ungene som trener og spiller og spiller og trener for å glede oss alle, og som marsjerer i gatene.

Hva hadde 17.mai vært uten korpsmusikken! Hjerte svulmer av glede og stolthet når vi ser barn og unge i taktfast rytme marsjere, til tonene av Gammel Jegermarsj.

Og hva hadde vel korpsmusikken i Hamar vært, hvis det ikke hadde vært for alle de som legger hele sin sjel i å lære de unge å spille de forskjellige instrumenter. Som starter med blanke ark hver gang et barn får utlevert sitt instrument for første gang. Som starter med noe som minner mest om et skramleorkester, men som etterhvert får alle til spille vakkert sammen.

Herved sender jeg en hyllest til dere: korpsledere, dirigenter, instruktører, foreldre og frivillige som gjør ALT for at ungene skal utvikle spilleglede og kjærlighet til musikken.

Til deg, Trond Svendsen: Du skulle vært på generalprøven mandag. Kanskje du hadde skjønt litt mer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.