Kommunestyret i Hamar har talt. Vi har en klimakrise. Men hvor reell er den? FNs klimapanel varsler også klimakrise med kort frist (12 år) til å unngå ugjendrivelige konsekvenser som for eksempel artsutryddelse i stor stil.

FNs klimapanel står fast på Parisavtalen, som godtar at land som Kina og India kan pøse ut karbondioksid i atmosfæren så mye de lyster fram til 2030. Og de ligger ikke på latsiden. De bygger hundrevis av kullkraftverk, Kina ikke bare i hjemlandet, men i en rekke utviklingsland. Ifølge forskere som støtter FNs klimapanel, vil utslippene i dag befinne seg i atmosfæren om 200 år.

Da må det være lov å spørre: Hvordan kan FNs klimapanel slå seg til ro med dette når det samme panelet erklærer klimakrise? Haster det likevel ikke med å redde verden?

Og: Er Hamar kommunestyres vedtak virkelig gjennomtenkt?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.