Den gamle pensjonist, tidligere forsikringsøkonom/direktør, Einar Lang-Ree, viser i sine innlegg om Hamars økonomi at han fremdeles er en ener i å være realist og økonomisk analytiker. Nå sist med innleggene i HA 5. og 6. mai.

Han avslutter sitt innlegg slik 5. mai: «Det sier seg selv: Einar Busterud og hans BBL-folk kan da ikke ha nok tillit til å fortsette sin politikk?». Avslutningen på innlegget 6.mai, adressert til Høyres Knut Fangberget, er: «Politikerne må ha «hendene på rattet»-styre økonomien og ha ansvaret for den. Å skylde på rådmennene er ansvarsfraskrivelse. Intet annet.» Det er noe som bestandig har kjennetegnet BBL og Høyre siden de kom i opposisjon etter valget i 2011: De toer sine hender og legger skylda på andre for at Hamar er inne i et økonomisk uføre.

Faktum er: BBL/Busterud hadde Høyre som solid støtte og politisk haleheng i den periode de styrte Hamar, 1999-2011. Den kjennetegnes ved økonomiske skandaler og overinvesteringer. Vi i «Gubbegruppa» har blitt betegnet som «sure og gretne gubber» av BBL med flere for den kritikk vi har framført over en lang periode mot det vi så som en helt uansvarlig økonomisk politikk fra BBL og Høyre. Når vi nå ser på resultatet av deres politikk så mener jeg at vår kritikk var berettiget.

Men BBL/Busterud og Høyres Fangberget skylder nå som før på andre for tingenes tilstand. Det er godt at Einar Lang-Ree får sagt dem noen sannhetens ord med sine gode innlegg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00