De som har bikket 60 år har tilsynelatende ikke hatt den samme status i Østleiren. Her heter det imidlertid, litt forsonende, at de over 60 som støtter en flytting av jernbanestasjonen ut av sentrum og ut på landet, er ungdommelige til sinns og er på ungdommens side i denne kampen. Sånn umiddelbart så høres ikke det dumt ut, selv om erfaring i slike sammenhenger ikke er det minst nyttige vi vet om.

På den annen side har vi de som har rundet seksti år i Vestleiren. Disse er framstilt som opphengt i fortidens ideer, gamlinger som har tenkt de tankene de har tenkt å tenke her i livet. De er rett og slett utgått på dato, skal vi tro den gjengse tonen i debatten på sosiale medier.

Som ett av de få områdene her i livet jeg har kunnskaper om, der erfaring er menneskets viktigste referanse og veileder, så synes dette ikke å være tilfellet når det gjelder beliggenheten til byens sentrale knutepunkt. Det er ungdommen som vet mest om dette, ferdig snakka.

Og det er jo mulig, for alt det jeg vet.

Men inne i denne debatten så har det befunnet seg noen ungdommer som har foretrukket Vest. Av mange grunner. Disse ungdommene i Natur og Ungdom har meldt seg ut av debatten fordi de har blitt hetset av Østtilhengere, av sinte middelaldrende menn. Prisverdig nok så har Øystein Krogsrud i Nå Eller Aldri tatt et oppgjør med dette, ifølge HA.

For å få en endelig slutt på dette, så må debattantene frigjøre seg fra temaet hvor gamle folk er og hva de måtte mene. De må rett og slett begynne å respektere alle på lik linje som mener noe om offentlige anliggender. Uansett om det gjelder atombomber, Hamar flyplass, kommunevalg, Klukhagan, jordvern eller stasjonsplassering. Eller for å si det på en annen måte: Hvis vi vektlegger lite hva folk på 60-70 år mener og bidrar med for å få stanset forurensning av kloden, så vil dette gå til helvete. Og det var jo ikke dit vi ville?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.