Først forsvant ungdomskontakten, deretter Seaside. «Ungdommen skal inn i kulturhuset», sa politikerne, uten å ofre en tanke til ungdommen som først og fremst trenger et sted å henge. Idretten skulle det også satses på.

Les også: - Vi vil kjempe for huset vårt

Det er vel og bra det, men ikke alle spiller piano eller fotball, og mange av de unge som har benytta seg av ungdomsklubben er også de som trenger tilbudet aller mest. Ikke et sted å kurses eller prestere i noe, men et sted for å bare være, og å ha muligheten til å møte en tilgjengelig voksenperson.

Nå ser det altså ut for at også stangepolitikerne trenger en påminnelse om viktigheten av ungdomsklubb. Et enstemmig formannskap har sluttet seg til Venstres forslag i budsjettbehandlinga, om å utrede salg av ungdomshuset og flytte virksomheten til den nye Ottestadhallen.

Paradoksalt nok er Venstre i nabokommunen Hamar blant de som mest har kritisert nedleggelse av ungdomsklubb og ungdomskontakt tidligere. Mange av Hamarungdommene er også brukere av Ottestad ungdomsklubb, men hvor er venstrepolitikerne nå?

Ingen kjenner viktigheten av ungdomsklubber bedre enn ungdommen selv. Nå protesterer ungdommen, og det med god grunn. Forstår ikke politikerne at nedlagt ungdomsklubb i verste fall kan bety nedlagt framtid for ungdommen som trenger lavterskeltilbudene mest? En av de mangeårige brukerne av klubben Valeria Metelva sier til HA. «Jeg vet om folk som ikke har hatt det så greit, har kommet på ungdomshuset og fått kjempefin oppfølging i fellesskap som gir stor trygghet», og det er nettopp det dette handler om. Fellesskap i trygge rammer.

Ottestadklubben er et godt og ikke minst variert kulturtilbud for ungdom, hvor ungdommen selv har fått medvirke på planene som har vært lagt de 10 åra klubben har eksistert. Rockeverkstedet er noe av det fineste med klubben. Flere har og har hatt klubben som sitt andre hjem. Det er med god grunn at ungdommen selv er redd tilbudet vil ødelegges ved å flytte virksomheten til Ottestadhallen.

Jeg oppfordrer derfor alle til å signere oppropet mot nedleggelse av Ottestad ungdomsklubb. Og kjære stangepolitikere: Når ungdommen ber om at klubben deres ikke legges ned er det god grunn til å lytte, det er de som er framtida.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00