Dette er dårlige nyheter, men de er ikke falske. Det er heller ikke de øvrige innlegg som jernbaneaksjonen vår bringer til torgs på nettstedet dobbeltsporsnarest.no. Alle innleggene våre faktasjekkes og godkjennes av de som intervjues.

Men vi er de første til å beklage at debatten etter innleggene både har vært usaklig og hatsk. Å ja, vi har måttet slette en del innlegg, blant annet et innlegg der Trond Kjernli sammenlignet Jernbaneverket (Bane NOR) sine metoder med nazistenes behandling av jødene under krigen. Hans påstander i HA 29.april er dessverre i samme kategori; grove og grunnløse, og burde derfor aldri kommet på trykk.

Vår aksjon har styremedlemmer og støttespillere fra de fleste partiene, LO og næringsliv inkludert 16 ordførere langs linja. Undertegnede er leder for aksjonen og redaktør for nettstedet. Fra start besluttet vi å avvikle aksjonen etter Stortingets behandling av Nasjonal transportplan, dvs. 19.juni.  Det Kjernli sier om å grave seg ned ble for øvrig strøket som fjellvettregel i 2016, og erstattet med en ny som lyder «Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.» - Og det kan nok trengs, for mer dobbeltspor på Dovrebanen kan bli en langdryg kamp. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00