Om 20 år vil jeg være 40 år. Forhåpentligvis vil jeg ha stiftet en familie og sannsynligheten for at jeg fremdeles bor på Hamar er stor. Mye kan skje og mye kan forandres, men er det én ting jeg er 100% sikker på så er det at jeg stortrives som student i vår fantastiske by Hamar! Det håper jeg at jeg også kan synes etter at vi har fått dobbeltsporet på plass.

Hamar har fått en unik mulighet til å satse på byutvikling og næring. Ved å legge jernbanen til trasé øst får vi en mulighet til å jobbe videre med sentrum. Det finnes mange løsninger som for eksempel å lage en enda lengre strandsone med flere parker og kaféer. Vi kan bygge boliger som vil få en unik beliggenhet tett mot vakre Mjøsa og vi kan med dette utvikle et nytt og unikt bymiljø.

Dette er selvfølgelig langt frem i tid, men å være fremtidsrettet i denne debatten er viktig. Hamar stasjon åpnet for første gang 23. juni 1862, det er 156 år siden. Med andre ord; stasjonen vi nå bevarer eller flytter vil ha enormt mye å si for hvilke muligheter vi kan få i byutviklingen.

Hamar Unge Høyre vedtok på sitt årsmøte helt tilbake til 2013, at vi ønsker jernbanen vekk fra strandsonen. Siden dette har vi vært pådrivere for en jernbanefri strandsone, og det vil vi fortsette å være.

Når jeg er pensjonert og bor på Hamar, kan jeg sitte og fortelle barnebarna mine om at det å ta avgjørelser og tenke fremtidsrettet er viktig. Jeg håper at jeg kan fortelle dem om da jeg var ung, da gjorde vi et klokt og fremtidsrettet valg ved å fjerne jernbanen fra strandsonen og åpne opp for en unik byutvikling som Hamar kunne vokse på.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00