Meninger

Vel og bra når det er politikere/partier som har hatt dette på tapetet tidligere og sett det positive ved denne store gruppen ferierende. Men at Einar Busterud er å se som en av frontfigurene i denne saken, det overrasker ikke så rent lite.

For vi husker vel hans oppfatning av turisme i hans «regjeringstid»? Hvor alt som betød noe innenfor turisme, var turistbussene som kom fra Gardermoen, svenskegrensa eller Kiel-ferja og som fortsatte videre til Lillehammer?

Jo, for turisme det var Lillehammer, det. Dette segmentet som utgjorde da ca. 5 prosent av turismen. Men det er lov å snu. Vi skal respektere at politikere kommer på bedre tanker. Det vil ikke være vanskelig å konkurrere med de andre mjøsbyene om den store grupperingen som er bilturisme. Enten de nå bruker telt, bil og campingvogn eller bobil. Men det krever en godt tilrettelagt praktisk politikk for disse. Campingplass blir jo nødvendigvis viktig. Med Hamars beliggende ved Mjøsa, er det mer eller mindre av avgjørende betydning at en slik plass får vannkontakt for at det skal være fristende å bli noen dager. De vil da få nærkontakt med badestrand, byliv, og kort vei til natur og severdigheter.

«Alle» i Hamar, bortsett fra Andreas Dreyer ved Jernbanemuseet, er enig i at den tidligere campingplassen er det desidert beste området til dette. Jo da, vi har en utmerket campingplass på Hedmarkstoppen, men området der for camping er ikke stort og det har ikke en lettvint kontakt til by og strand. Det trenges noen ildsjeler som kan dra i gang en folkebevegelse for denne saken. Det har vist seg gang på gang at slike bevegelser kan «flytte fjell».

Hr. Dreyer er overbevist om at det finnes andre gode alternativer til Martodden for campingplass.

Hvor er de områdene du snakker om, Dreyer? De er ikke lett å få øye på. Det er da ikke på noen måte umulig å se for seg en campingplass som her vil være en fin kobling mot Jernbanemuseet.

Du snakker nå om utviklingsområde for museet. Kan ikke se at dere har vokst ut av de områdene dere har disponibelt utover dette «campingområdet». Det er gjort en del med området? Det ene lille huset som dere har satt opp ved vegen må jo gjerne bli der. Plenen for øvrig er holdt i god skikk, ja.

Det er supert at vi har dette museet. Campingplassen genererte ikke flere besøk til museet i sin tid? Nei vel. Kanskje det hadde noe med at museet ikke så dette potensialet og kreerte opplegg for camperne? Kan det tenkes at det her var for kjedelig for barnefamilier? Det har nok blitt bedre siden, men campingen er jo ikke der lenger.

Kunne vært utrolig flott å få en campingplass integrert med Jernbanemuseet. Burde ikke være umulig. Om ikke helt sammenlignbart, så ser dette konseptet ut til å fungere meget bra i Danmark, på Charlotten Fort Camping.

Så får vi håpe på disse politikeres seriøsitet i saken. La det bli ett av de valgkampsakene dere vil levere på i posisjon.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00