I den siste tiden har vi fått et nytt begrep i vårt vokabular, Nettroll. Dette begrepet er kommet som et resultat av den utstrakte ytringsmulighet som våre nye medier har medført, Facebook blant annet. Tradisjonelt har offentlige uttalelser og skriverier vært forbeholdt folk med «ordet i sin makt», det vil si samfunnets elite. Den skolerte og velutdannete øverste del av befolkningen. Beleste personer som behersket ordet og som aldri gikk seg bort i Ord Delings Feil.

Nettroll er de uønskede kommentarene i nettmedia som kommer med sine usminkede konklusjoner først, uten innledende forklaringer for sitt standpunkt.

Jeg har følgende spørsmål: Burde disse ordfattige mennesker holde kjeft?

Utledende svar imøtekommes. For at alle synspunkter skal komme frem, tillater jeg også ja/nei-svar i forskjellige varianter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.