Det finnes åpenbart mange foretaksomme, bevisste personer som drifter fotball-, håndball- og skiklubb med mer.

Både Hamar og Moelv har tydeligvis nå velfungerende friidrettsklubber med ivrige og treningsvillige barn. Har kanskje ikke bragdene til brødrene Ingebrigtsen, Karsten Warholm, Amanda Iuel med flere hatt noen effekt «neri dal’n»?

I og med at Ringsaker har størst befolkningsvekst i regionen, skulle en også tro at mangfoldet ville ha en positiv effekt på dette. Ikke alle aktive barn vil sparke ball eller gå på ski (Ikke ett stygt ord om respektive klubber, de gjør en super innsats).

Hvorfor? Som forelder, medarrangør og tidligere styremedlem i en idrettsklubb vet jeg selvsagt at utfordringene er sammensatte og mange. Én ting er den massive medieoppmerksomheten de «store» idrettene gis og som har en selvforsterkende kraft.

En annen sak er at de fleste helst vil være med på det som vennene driver med uansett talent eller lyst.

I tillegg har jeg merket en klar trend på at «rullegardinet går ned» på foreldre med en gang man begynner å prate om engasjement utover det å selge vafler eller rake ei lengdegrop. Er det noe som krever litt tid utover den tiden treningen pågår, har de fleste definitivt ikke tid til det.

Flere og flere vil også gjerne betale for å slippe dugnad og det kan fort gå utover de små idrettene. (Mange har det nok også travelt i hverdagen, men jeg tenker også på at tid er direkte relatert til prioritering.)

Hvordan? Så tilbake til tanken om at Brumunddal ikke lenger har et tydelig friidrettsmiljø. Det finnes en lavmælt, ærverdig friidrettsklubb med lange tradisjoner som i gamle dager var stor-grossist på mesterskapsgull og NM-titler.

Veldre Friidrett har hatt et par generasjoner med mestere som etter hvert har blitt veteraner, og som følgelig har sluttet å konkurrere. Dessverre har man ikke klart å overføre arven til nyere generasjoner, kanskje av årsaker nevnt ovenfor.

Etter å ha slitt i mange år med rekruttering, har en «ressursgruppe» valgt å gjøre et foreløpig siste forsøk i form av Ukeløpet på torsdager som tilrettelegges for nybegynnere.

Undertegnede mener at tiden definitivt må være inne (for interesserte) til her å kjenne sin besøkelsestid. Vi som drifter klubben nå har ikke lenger barn i rette alder og vi har på sett og vis «hatt vår tid».

Faktum er at klubben har god økonomi, som holdes oppe av Snøkuten-arrangementet (les: ikke dugnad), og den har en moderne idrettsbane med utstyr. Utgifter for de aktive er medlemsavgift på 500 kroner + joggesko.

Treningen er allsidig og skader forekommer meget sjelden. I tillegg vil ungene få med seg en basistrening som de vil ha glede av uansett hva de gjør senere i livet.

Spørsmålene er: Bør en by som Brumunddal ha en friidrettsklubb? Bør vi ivareta dette tilbudet for kommende generasjoner med Brumunddøler? Etter min mening er svaret definitivt «JA».

En by som Brumunddal må med all respekt å melde ha en friidrettsklubb! Det som kreves nå er at noen foresatte er villige til å ta sin del av ansvaret for å opprettholde tilbudet, det gjør seg nemlig ikke sjøl!

LES OGSÅ: Flere sterke meninger finner du på våre debattsider

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.