Mens vi venter på at HamKam skal ta steget tilbake til toppfotballen, skjer det likevel lovende ting på Briskeby. Det er all grunn til å stille seg positiv til det utspillet ordfører Einar Busterud (BBL) kom med her i Hamar Arbeiderblad i går. Han ønsker å rive det gamle klubbhuset, og sette i stand sørsiden av Briskeby som aldri ble ferdig.

Truls Haakonsen, John Nicklas Hage og Ståle Solbakken er blant dem som eier tomtene på baksiden av klubbhuset. Det bør med andre ord være en god mulighet for at kommunen kan få til et konstruktivt samarbeid med sikte på å utvikle området. Et leilighetsbygg er blant alternativene som vurderes. Det viktigste nå er at vi får en god prosess mellom kommunen og private interesser.

Hvis det gamle klubbhuset blir revet og sørenden av stadion modernisert, vil vi ikke bare kunne glede oss over at det Busterud kaller «slum» blir fjernet. Et slikt grep betyr også at det som har blitt et slags ufrivillig minnesmerke over Briskeby-skandalen jevnes med jorda.

Utbyggingen av Briskeby endte som kjent med at Hamar kommune måtte gå inn og redde selskapene som sto bak stadionutbyggingen. 103 millioner kroner ble kommunens ekstraregning stipulert til i 2011. Senere har tapet blitt redusert til 38 millioner kroner. Forhåpentligvis er tiden nå inne til å legge dette mørke kapittelet bak oss. I stedet kan vi ferdigstille stadion og håpe på sportslig suksess.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.