I år som i fjor, ga oss en magisk halvannen time oppetter elva på en ellers så regntung og mørk septemberkveld.

Vi er så heldige som bor i en kommune som er villige til å bruke tid og ressurser på så mange fine kulturarrangementer for kommunens innbyggere.

Det var en rød tråd igjennom hele vandringen (slik jeg tolket det), og det var Livet, tid og valgene vi gjør, hvordan vi velger å leve våre liv. Imellom de mange flotte innslagene med både skuespill, musikk, sang, dans og dikt, gikk vi i flokk, langsmed lyssettinger, fakler og noen steder var det ganske mørkt. Elven sildret ved vår side hele veien. Det ga rom for ettertenksomhet.

Umiddelbare tanker var naturligvis at det var flott, vakkert og magisk. Men også trist. Og alvor. Noen tema omhandlet livets løp fra vugge til grav, diktet 24–7 ga oss en viktig beskjed om å kanskje roe tempoet litt ned. Men det var også mange viktige budskap knyttet til samhold, mobbing, valg og konsekvenser det får i våre og andres liv.

Mens vi gikk der langs elven, hørte jeg noen som gikk sammen sa lavt til hverandre: «Det er så mange her. Det er så fint at så mange forskjellige kan samles, synes jeg».

Med dette arrangementet treffer dere selveste nerven i flere av våre viktigste kjernesaker: Blant annet barn og unge, eldre, forebygging av ensomhet, psykisk helse, det settes fokus på viktige elementer ved utenforskap, forebygging av mobbing og inkludering.

I tillegg har dette gratis arrangementet i seg selv, som er helt gratis, et viktig inkluderende element, da det er tilgjengelig for alle.

Det har også bidratt til at mange har kommet seg ut av sofaen og fått en utrolig flott opplevelse med mange sanselige inntrykk og budskap som vi kan bære med oss inn i helgen og en stund fremover.

Det var rett og slett en flott høst-gave til oss innbyggere ifra dere på kultur.

-Tusen takk!


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.