Generelt mener vi at Hamar bør ta vare på de grøntområder og åpne plasser som ennå finnes i byen og nærliggende områder. Vår generasjon har ikke noe monopol eller rett til å bygge ned det som finnes av grønne lunger, friområder og ubebygde plasser - også kommende generasjoner bør få anledning til å vurdere slike spørsmål.

Når det gjelder Tjuvholmen, synes det som om kommunens rådmann og sentrale politikere (ordføreren) har det meget travelt med å få på plass en såkalt intensjonsavtale/opsjonsavtale/håndgivelse av et 4 dekar stort område ytterst på Tjuvholmen for å imøtekomme investoren, Arthur Buchardts, ønske om hotelltomt på Tjuvholmen.

Firmaet AS Invest ønsker å bygge et storhotell med 320 rom, konferanseromfasiliteter og inntil 35 etasjer -over 100 meter høyt -ca. 50 meter høyere enn Mjøstårnet i Brumunddal - som for mange Hamar-borgere synes fullstendig meningsløst.

Et bygg i denne størrelsen vil blant annet skape betydelige skyggevirkninger, sannsynlig også mange klimamessige virkninger i mjøslandskapet i området nær bykjernen.

Også mange nye innbyggere på Espern vil miste et naturlig friluftsområde nær bykjernen. Nye innbyggere på Espern vil utvilsomt ha behov for et grøntområde nær sine boliger.

Vi vil sterkt tilrå at Hamar kommune lar Tjuvholmen forbli et offentlig, tilgjengelig friområde uten ytterligere bebyggelse til beste for Hamars innbyggere nå og i mange år fremover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.