Angus Deaton, professor ved Princeton University, USA, fikk Nobels økonomipris for sin forskning på forbruk og fattigdom. Han har også forsket mye på virkningen av utviklingshjelp og bistand til fattige land. Deaton har kommet fram til at det ofte er de land som har fått mest bistand, som gjør det dårligst. De land som har hatt sterkest vekst, har fått mye mindre hjelp utenfra. Han konkluderer med at det meste av utviklingshjelpen har vært mislykket. Mange land, spesielt i Afrika, har falt utenfor velstandsveksten. I Afrika er antall fattige fordoblet siden 1980. Deatons grundige søkelys på u-hjelpen avslører ubehagelige fakta og understreker det kritiske røster har hevdet gjennom lang tid. Forholdet kan sammenlignes med barn som bor hjemme til de er 60 år uten å ha vært nødt til å skaffe seg egen jobb eller egen bolig. Har Norge i titalls år spandert milliarder av kroner i et ukjent antall prosjekter i forskjellige land og bare gjort situasjonen der verre?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.