Jeg ser at Venstre og KrF ved høstens budsjettforhandlinger har fått gjennom krav om mer innblanding av biodrivstoff i diesel. Det beklagelige er imidlertid at dersom de landene som produserer planteoljene isteden brukte de til å erstatte kull i deres kullkraftverk, ville klimagassutslippene reduseres med nær det dobbelte. Og ble de brukt til å erstatte brunkull i Europas mange brunkullkraftverk, ville en oppnå en tre ganger så høy klimagevinst, sammenlignet med de å gjøre de om til bildrivstoff.

Det betyr at ved å velge å benytte planteoljene til bildrivstoff istedenfor til å erstatte brunkull, sløser vi bort to tredjedeler av det potensialet til klimagassreduksjon som ligger i planteoljene.

Det hele synes å bero på at vi er så opptatt av at privatbilen må bli klimavennlige, at vi helt har mistet fokus på at det viktigste må være at verdens totale klimagassutslipp reduseres så mye som mulig. For det er ganske enkelt slik, at virkemidlene blir helt forskjellige dersom vi har som mål at de totale klimagassutslippene må bli lavest mulig, sammenlignet med det å ha som mål at våre privatbiler skal kunne bokføres med lavest mulig klimagassutslipp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.