31. januar gikk fristen ut for å betale NRK lisensen, den såkalte «kringkastingsavgiften» for første termin på 2.867,70 kroner. Dette er en økning på 33 kroner fra 2016. I grunn er ikke dette en stor økning, men allikevel er det større inflasjon på NRK lisensen enn hva andre varer generelt har økt i inflasjon de siste årene.

I tillegg er det viktig å presisere at vi betaler en avgift for noe som vi allerede har betalt via merverdiavgift. Dette betyr at uavhengig om du benytter deg av NRK-kanalene må du betale denne avgiften. For mange er dette nesten 3.000 kroner de aldri vil få noe for, det vil være det samme som og kaste de ut av vinduet. Det er nesten 3.000 kroner studenter kunne brukt på mat, foreldre kunne brukt på barna sine, og lignende.

Det er slått fast at det skal bli en endring i forhold til dette. For mange er dette en dyr avgift som man kanskje ikke har råd til å betale. Derfor er det kommet frem at dersom man bor sammen, skal man betale sammen. I tillegg er summen man skal betale beregnet etter hvor mye en tjener i året. Det vil si at personer med lav inntekt skal betale mindre enn de med høy inntekt.

Har du en mottaker som tar i mot NRK-kanalene, må du betale avgiften. Dette er uavhengig om du i det hele tatt ser på kanalene. Nå er forslaget at en skal betale avgiften uansett om man har TV eller ikke, dette fordi avgiften betales via skatt. Vi i Fremskrittspartiets Ungdom ønsker å gjøre denne avgiften frivillig. Dette fordi man skal ha muligheten til å kunne velge om man ønsker å ha kanalene eller ikke, og dermed også ha valgmuligheten til ikke å betale avgiften.

Styremedlem Hedmark FpU

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00