Jeg har ikke de eksakte antallet soldater i Norge foran meg nå, jeg bare vet at antallet er for lite. Spør våre kjære politikere hva 100 mann og kvinner i strid er! Våre politikere teller bare antall hoder og skryter av økte bevilgninger. De som styrer må forholde seg til realitetene når de uttaler seg. Hvor mange soldater av en styrke på 100 er til stadig operative ved en langsiktig situasjon? Spør våre politikere!

Hva den virkelige operative styrken er. Soldaten må sove, spise og ha perm for å passe på gårdsbruk slik at vi får mat. Hvor mange av de 100 er da til enhver til operative ved en langsiktig situasjon. Hele Norges nedbygde forsvar klarer neppe å forsvare Oslo.

Andre stikkord er vakthold og sikring av nøkkelpunkter mv for å ivareta infrastrukturen, det vil si trygg vannforsyning og matforsyning. Etter mange år i Forsvaret har jeg lært meg matte, det er stor forskjell på antall mann du har på lappen og antall operative.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.