Jeg er bekymret for regjeringens sentralisering av Norge. Det er meget viktig for distriktene å ha kommuneadministrasjonen så nær som mulig. Moderne IT teknologi kan aldri erstatte nærkontakten med politikerne. Ved en kommunesammenslåing vil det bli færre lokalpolitikere. Det vil svekke lokaldemokratiet da det ikke lenger har representanter i kommunestyret.

Det er skremmende å se hvordan regjeringen på den ene siden hevder frivillighet, mens de på den andre sida truer med økonomiske straffetiltak. Helt ufattelig.

Jeg har ikke noe tro på at det blir like gode omsorgstjenester hvis alt skal styres fra Hamar. Avstanden til yttergrensene i Stange blir for stor til å kunne holde oversikten og gi fullverdige tjenester. Det samme gjelder skolestrukturen. Det vil bli for dyrt å opprettholde små skoler i distriktet. Dette vil i neste omgang føre til at distriktene avfolkes og dør ut.

Vi må arbeide for å utvikle næringslivet i egen kommune. Boligområder må utbygges slik at innbyggertallet øker. Det må være attraktivt å flytte hit, derfor må skoler og barnehager beholdes. Ingen barnefamilier vil flytte til en plass det verken er skole eller barnehage.

Jeg har dårlig erfaring med sammenslåingen mellom Hamar og Vang. Jeg bodde i Vang den gangen. Alle planer om boligbygging i distriktet som Vang kommune hadde planlagt, ble stanset. I det hele tatt ble tilbudet i distriktet betraktelig dårligere. Her snakker man om en avstand på 11 km fra Hamar sentrum. Hvordan blir det med avstanden til ytterpunktene i Stange?

En hører lite eller ingenting om strukturen i en storkommune. En hører heller ikke på hvilken måte man kan spare så mye penger på i en storkommune kontra en mindre. Det hevdes at alt skal bli så mye bedre ved en kommunesammenslåing. Hvorfor? Dette er gigantomani som i høyeste grad vil svekke lokalsamfunnet, og som jeg egentlig er usikker på om de vet rekkevidden av. Det vil gagne byer ikke distriktene.

Jeg tror det ville være bedre om flere går sammen om å utvikle innlandet. Det interkommunale samarbeidet må utvikles og forbedres.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.