Kraftsosialisten Karin Andersen var nylig ute i HA klagde og bekymret seg igjen. Denne gangen var det bekymring for kommunene sin økonomi.

Kommunene må lære seg å drive mer effektivt og rasjonelt. De må lære seg at et budsjett ikke bare har en inntektsside, men også en utgiftsside.

Den tid da økte utgifter skulle kompenseres med økte kostnader for innbyggerne, i form av økt eiendomsskatt, er forbi. Det har heldigvis Frp i regjering satt en stopper for.

Nå må kommunene lære seg og drive mer effektivt og kutte kostnader. Det er bra. Jeg er absolutt ikke bekymret over kommunenes økonomi. Jeg er faktisk mye mer bekymret for SVs manglende økonomiske forståelse.

SV og Karin Andersens løsning til alle utfordringer er bare å øke skattene og avgiftene og dele ut andre folk sine skattepenger, helt ukritisk i hytt og vær.

SV burde nå også ha lært seg at i budsjetter så er det en inntektsside og en utgiftsside. Men dessverre har SV, som de fleste kommunene, bare fokus på inntektssiden.

SVs løsning for å øke inntektene er alltid å skyve regningen over til folket, enten ved økte overføringer fra Staten eller øke skatter og avgifter, som eiendomsskatt.

Problemet med SV er at de ikke stiller krav til det offentlige. De krever ikke mer effektiv og rasjonell drift.

Det er ikke synd på kommunene. De må ville og tørre å tenke nytt og annerledes. De må åpne for konkurranse og kutte kostnader.

LES OGSÅ: Karin Andersen er lei "bla-bla-svar" fra politikerne

Et av de beste eksemplene vi har på at konkurranse også fungerer for det offentlige, er Nye Veier. Bare ved at vi fikk en ny aktør til Statens vegvesen, sparer samfunnet ca. 30 milliarder kroner på de riksveiprosjektene Nye Veier skal bygge ut.

Beste og siste eksempel på at kommunene på Hedmarken ikke har dårlig råd, er at de vurderer å kjøpe Staur gård. Det er feil prioritering av skattebetalernes penger.

Kommunene skal prioritere barnehage, skole, eldre/syke og kommunal infrastruktur som vann, kloakk og veier, og ikke drive business i et åpent marked i konkurranse med andre private aktører.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.