Anne Lise Bakken går, som leder i Dobbeltspor snarest, sterkt ut i Hamar Arbeiderblad 7. januar. Hun prøver, slik vi ser det, å skape en frykt om at dobbeltsporet aldri kommer til Hamar, hvis det ikke kommer innen 2024, slik dagens Nasjonale Transportplan (NTP) skisserer.

Det virker som om denne aksjonen mener at kommunene må bli enige om det Jernbaneverket (JBV) foreslår, ellers mister vi dobbeltsporet for alltid. Moss med minst 24 års utsettelse blir brukt som skremsel.

Les også: En god jernbaneløsning snarest

Anne Lise Bakken, med sin lange fartstid som politiker, burde ha større tillit til dagens politikere. Når Stortinget har lagt inn Inter City-utbyggingen i gjeldende NTP, så er det fordi behovet for økt kapasitet er til stede. Om det skulle skje, at lokale utfordringer utsetter byggestart noe, så blir ikke behovet mindre for dobbeltspor i fremtiden.

Dobbeltsporet gjennom Hamar vil bli bygget av en eneste grunn – behovet for økt kapasitet for person- og godstrafikken. Denne ene grunnen er så god at det ikke er grunn til å frykte en eventuell utsettelse, om nå det skulle bli resultatet!

Les også
DEBATT Jernbanedebatten.
Les også
DEBATT Jernbanedebatten.
Les også
DEBATT Jernbanedebatten.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.