Vår nye integreringsstatsråd Sylvi Listhaug startet flyktningarbeidet med å stramme inn og få sendt ut flyktninger fra landet vårt. Men begynte hun ikke i gal ende?

Det kunne jo være så mye annet å ta fatt i mens flyktninger fikk roa seg ned etter en slitsom og farefull ferd. Rundt om i Norge hadde mange vært flere år i asyl uten å få vite om de skulle få bli eller ikke. Hadde det ikke gått an å få opp kapasiteten her? Ja, slik kan vi spørre som ikke helt skjønner oss på dette.

Ved årsskifte da Listhaug begynte, satt det 5.000 flyktninger i asyl som ikke kom seg ut i kommunene for å begynne sitt nye liv. Ta seg arbeid fikk de jo ikke lov til. Språket er inngangsbilletten til ethvert land, og uten utdanning kommer man ikke langt. Har det ikke blitt gjort for lite her? Mange av oss fikk vondt da vi fulgte med i hva som skjedde nord i Norge med redde flyktninger som trodde de hadde kommet til ett trygt land.

Så ble det en lise å høre hva Thorbjørn Berntsen forkynte. «Vi kan faen ikke holde på sånn. Vi kan ikke bygge murer, piggtrådgjerder og sende folk i hytt og pine uten at de får anstendig behandling.» Han er ikke alene om slike synspunkter. Det er jo ikke så lenge siden norske menn og kvinner reddet livet ved å komme seg over til Sverige, England og Amerika.

Så spørs det da hvordan vi møter disse som skal få bli, skepsis blir det vel på begge sider. Å være fremmed i et nytt land med annet språk, med andre normer, lover og kultur kan ikke være så greit. Vi kan vel også ha noe å lære av dem. Religion er jo viktig i landene som flykninger kommer fra, og mange tilhører Islam. Viktig for god immigrasjon kan være at imamene, lederne i samfunnet er godt inne i norske lover, regler og norsk kvinnesyn. Det har vel ikke alltid skjedd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.