Vi har den høyeste ledigheten på flere år, og en regjering som sitter helt stille i båten – og holder pusten. De håper at den pågående krisa med 134 000 arbeidsledige vil gå over av seg selv. Det vil den ikke. Forrige gang Norge var rammet av krise, tok Stoltenberg regjeringen grep og satte inn effektiv motkonjukturpolitikk. Dette skjer ikke i dag. Solberg og hennes folk ser en annen veg, vi har en arbeidsminister som opptrer mer som motivasjonscoach enn handlekraftig politiker. Dette er ikke omstillingsprosesser, dette er unnfallenhet fra regjeringens side.

I Hedmark er vi ennå forskånet fra de kraftigste svingningene i arbeidsmarkedet. Men etter hvert som krisa brer om seg fra Sør-Vestlandet, mot Oslo og Innlandet vil vi også får merke det. Hver og en av oss arbeidstagere vil kunne få merke den. Kommunene vil merke den, så tett sammenvevd som kommuneøkonomien er med nasjonaløkonominen.

Hedmark har alle forutsetninger for å bidra både til det grønne skiftet og å løse utfordringene i arbeidsmarkedet. Jeg håper at styrende myndigheter nå ser de muligheten vi har å by på, og satser på et nasjonalt løft. Et kompetansesenter for bioøkonomi på Hamar. Elektrifisering av Røros og Solørbanen slik at råvarer kan fraktes miljøvennlig ut og inn av området. At de i stedet for å sitte stille med armene rett ned, heller tar i et tak for alle de 134 000 arbeidsledige i landet vårt, og samtidig setter fart på arbeidet med Innlandsoffensiven.

Søndag er det 1.mai – den regjeringen vi har nå ser ut til å jobbe mer for skattelette til de rikeste enn å holde ledigheta lav. For oss i Arbeiderpartiet vil arbeid til alle fortsatt være jobb nr 1.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.