Tidligere var Arbeiderpartiet partiet for dem som var langt nede på samfunnsstigen, for de med dårlig økonomi og for dem som trengte solidaritet og hjelp. Dette er det slutt på. De har nå en politikk som er direkte brutal mot innvandrere og asylsøkere, en skatte- og avgiftspolitikk som rammer sosialt ujevnt og en pådriver for eiendomsskatt og bompengeavgifter som rammer de svakeste hardest. Er dette grunnet de har mistet fotfeste og identitet? Eller har de blitt populistiske?

Innvandringspolitikken rammer de svakeste i verden. Her på berget sitter vi og har det veldig godt, uten sult og krig og med bra hus og infrastruktur. Vi kaster tusenvis av tonn med mat i året, men de som sulter og sliter i verden unner vi ingen ting. De får sulte i hjel, for det er ikke vårt problem. Vi er mer bekymret for oljeprisen og arbeidsledighet og sysselsetting, enn atombomba.

Etter valget i 2013 var Arbeiderpartiet misfornøyd med valgresultatet. Tankesmia Agenda ble etablert. Ny politikk skulle meisles ut, men dette hører vi lite om. Agenda er organisert som et AS, eiet av LO og mangemilliardæren Trond Mohn. Her er dobbeltmoralen til AP. Milliardærene er gode nok til å eie en tankesmie som faktisk skal meisle ut ny politikk, men ellers rakkes de ned på.

Når det gjelder eiendomsskatt, så rammer dette de svakeste hardest. Olga som er enke har minstepensjon pluss ektefelletillegg på vel 2.000 kroner pr måned. Hun må betale like mye i eiendomsskatt som Per som eier et likt hus i samme strøk. Han tjener to millioner i året. Per reiser utenlands flere ganger i året. Olga og mannen unte seg aldri dyr ferie. Huset har de holdt i hevd ved å bruke nøysomhet og flid. Per tjener to millioner i året og har pusset opp huset for tre millioner siste året.

Når det gjelder bompenger er dette en brutal skatt. Fra Elverum til Oslo blir det nå 197 kroner en vei. For Per spiller det ingen rolle, men for Olga er dette store innhogg i økonomien, når hun må fra Løten til sykehuset i Elverum eller til datteren i Tønsberg. Bompenger rammer sosialt ujevnt, og er en lite effektiv måte og inndrive skatter på. Finansiering over skatteseddelen er sosialt jevnere og mye mer kostnadseffektivt enn å opprette bompengeselskaper for å inndrive pengene.

At Arbeiderpartiet er en pådriver for både eiendomsskatt og bompenger er for meg en gåte. Konklusjonen er at de har mistet vett og fotfeste. Generasjonene med stemmekveg for partiet dør ut, og utdannede og opplyste nordmenn har gode kunnskaper og meninger. Skal de ha større oppslutning må vettet tilbake, ellers får de den oppslutning de fortjener og kan sole seg i opposisjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.