MENINGER

AnJazz2015 var et prakteksempel på Hamars kulturproblem, lite spennende kultur av høy kvalitet som engasjerer kun en liten del av byens befolkning. For det er ikke kvalitet det skorter på med navn som Come Shine og John Scofield på plakaten. Til tross for bookinger i verdensklasse leverer ikke AnJazz en engasjerende festival for byens innbyggere.

At jazz i seg selv er uengasjerende og lite publikumsvennlig er ikke en unnskyldning, AnJazz2015 var nemlig ingen god ambassadør for norsk jazz i 2015. En god jazzfestival mener jeg gjerne skal presentere store, etablerte navn som Scofield, men den skal også presentere spennende band for fremtiden. Å finne spennende band for fremtiden i norsk jazz kan knapt sies å være en utfordring, og jeg syns derfor det er merkelig at ingen av dem fantes på AnJazz2015.

AnJazz2015 var for meg en helg med mange gode konserter, men absolutt ikke en festival jeg vil snakke om til venner av meg. Årets festival evnet ikke å samle hele Hamar til fest, og imponerte nok heller ikke mange jazzister. Istedenfor ble det nok en intetsigende, bakstreversk helg i en ellers relativt progressiv og framtidsrettet by, en kjedelig hybrid av publikumsvennlighet og kunst.

Se også kultur - side 37

Les også
KULTUR Musiker og festivalarrangør Eilif Guldvog Hartvedt er ikke nådig. 
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00