Hamar har status som sykkelby. Overalt finner du mennesker som bruker sykkelen som framkomstmiddel i fem-minutters byen. Spennet er stort. I sentrum er det gjerne sykling i doven fart, tilpasset en småby hvor det ikke er langt mellom noe sted. Vi glir gjennom gågata, tilsynelatende uten å ha det travelt på noen som helst måte.

Men vi har også aktive sykkelklubber som bruker de fine områdene utenfor sentrumskjernen som treningsområder. Syklingen bidrar til at folk er i bedre form og bruker kroppen. I tillegg er det miljøvennlig og vil redusere behovet for parkeringsplasser. Sykkel er et framkomstmiddel som prioriteres i Nasjonal transportplan.

Likevel har Hamar så langt ikke fått en såkalt bymiljøpakke, det vil si statlige midler til en skikkelig kollektivsatsing. Som ordfører Einar Busterud (BBL) poengterte for Stortingets transportkomité tidligere i uka, bor det i Hamar 30.000 mennesker innenfor en radius på fem kilometer. Det er et ypperlig utgangspunkt for en kompakt sykkelby.

For å få en bymiljøpakke kreves det et tydelig politisk initiativ, både lokalt og regionalt. Derfor har rundturen med transportkomiteen stor betydning. Vi støtter kravet om en bymiljøpakke, slik at det kan bygges sykkelfelt som til sammen blir en skikkelig kollektivsatsing i Hamar. Ni norske byer har fått tildelt midler for å satse på bymiljøet. Stortinget bør inkludere Hamar. Sykkelbyen Hamar fortjener det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.