Det er dette jeg tror har startet alt det med kroppspress og press generelt. Det er mange jenter som ser bra ut, eller helt normale, men likevel kan de finne mange feil på seg selv som de har lyst til å fikse på.

De kan få bra karakterer, menlikevel ikke være fornøyd med det. Hvorfor er det sånn? Hvorfor blir vi aldri blir fornøyd med oss selv? Er det skolen, hjemme, venner, eller bare er det sånn?

Ingen skal ha det sånn. Alle skal kunne være fornøyd med seg selv uansett. Man skal også kunne være stolt av seg selv og det man går i. Hvis man ikke har de dyreste merkeklærne så har ikke det noe å si, for man er jo minst like vakker under de klærne.

Dette må gjøres noe med. Mange får angst, klarer ikke puste. Starter dagen med å gråte fordi man ikke selv syns man er fin nok, at ikke sminken ser bra ut, at man egentlig ikke er verdt det. Stresser med karakterer og lekser. Redd for at man ikke vil gjøre det bra nok.

Så er det disse bloggerne, da. Alle jenter har en liten fantasi om hvordan man skulle ønske man så ut, og noen tar dette litt mer alvorlig enn andre. Store bloggere som Sophie Elise, Andrea Badendyck, Anna Rasmussen osv. er alles store forbilder.

Med flere tusen likes og kommentarer på sosiale medier har disse bloggerne superstor makt over følgerne sine.

De har penger til å gjøre hva de vil med utseendet sitt. Det påvirker veldig mange ungdommer.

Det er selvfølgelig ikke deres feil at ungdommer har press, men de legger ut bilder og innlegg om kroppspress og press og at det er en forferdelig ting som ingen burde oppleve. Men hvorfor har nesten alle bloggerne fikset på utseende da?

Jeg håper virkelig vi får fikset alt dette her. Men hvordan? Helsevesenet, Helseministeren, dere må hjelpe. Mange ungdommer skriker etter hjelp av dere. De stoler på dere.

Dere er kanskje deres eneste håp for å overleve. Mange blir bare satt i kø. Men hvordan vet dere at de ikke dør mens de venter?

Helsesøster. Hvor er du? Helsesøstrene jobber kanskje bare en gang i uka. Det er altfor lite. Hvis en person plutselig bryter sammen og trenger hjelp av helsesøster, så er hun ikke der, så er det ikke noe vits at hun er der i hele tatt.

Hvis vi skal klare å stoppe alt press så må ungdommer få mer hjelp på skolen også. Kan psykiatrisk sykepleier være en idé?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.