• Figur hentet fra folkehelseinstituttet.

En undersøkelse viser hvor mange kvinner som tar abort i året. Resultatet viser av det er flest 20-29 åringer (ca 2,6 prosent) som tar abort, men også en del fra 15-19 år (ca én prosent). Det høres lite ut, men 14.061 kvinner tok abort i 2014.

Generelt er det færre og færre som tar abort, men jeg håper tallet synker enda mer. Mange av ungdommene som blir gravide tar abort. Først og fremst er det nok fordi de er redd og flau over å være gravid på skolen, men de selv valgte å gjøre det som trengs for å bli gravid.

Og for det andre vil de nok ikke kaste bort ungdomstiden sin på å ta vare på et barn, men de kan jo adoptere det det bort til noen som vil ha et barn. Kanskje ikke klarer det.

Drepe et barn er en forbrytelse som gir deg mange år i fengsel, men om barnet du dreper ikke er født enda, er det en vanlig ting som skjer daglig. Men hva er egentlig forskjellen på å drepe et barn før og etter det er født?

Om for eksempel en 60-åring og en 10-åring holdt på å dø og du kunne reddet en av dem, hvem ville det vært? De fleste ville nok svart 10-åringen. Hvorfor? Fordi den har hele livet sitt framfor seg. Men har ikke et ufødt barn det også? Det har også hele livet sitt framfor seg, og ved å ta abort på barnet stjeler du framtiden fra det. Du tar det barnets liv.

Du har valg. Det er ingen som tvinger deg til å ta abort. Og det er det samme om du dreper noen før eller etter det er født. Det har fortsatt et liv og jeg synes ikke det er greit å ende det. Å ta abort er å drepe.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.