I media hører og ser en at Senterpartiet «fosser fram» på meningsmålingene. I begeistringens rus over galluptallene proklamerer det ene lokallaget etter det andre at de ønsker å komme i posisjon, og inviterer ulike samarbeidspartnere for å «få forandring og vitalisere lokalpolitikken». Å søke posisjon er legitimt, likeens å ønske forandring. Og vitalisering av lokalpolitikken er jo noe alle partier ønsker.

Sp skiller seg imidlertid ut med at de allerede før valget synes kompromissløse når det kommer til fordeling av posisjoner (les: ordfører). Slik jeg har tolket Sp i Stange og Ringsaker så trumfer valg av ordfører det meste. I rikspolitikken refser de regjeringen, mens det tilsynelatende er helt uproblematisk å samarbeide med de samme partiene lokalt. Det lover ikke godt.

Både H, V og Frp står for en politikk som strider mot grunnleggende prinsipper i SV. Det handler blant annet om arbeidslivspolitikk, privatisering, skole, miljø og klima, samferdsel og sosial utjevning. Dette er politikkområder som berører folk sin hverdag direkte. KrF har besluttet å gå i samarbeid med disse tre partiene nasjonalt, og tok sitt retningsvalg før jul.

Det er uaktuelt for SV å inngå et forpliktende samarbeid med partier som står så fjernt i fra den poltikken som vi mener er til beste for folk sin hverdag. SP har åpenbart ikke det samme synet.

En stemme til Sp kan med andre ord bli en stemme til høyrepartiene og deres politikk.En stemme til SV er det motsatte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.