Det høres rimelig ut for mange. Men hva med stortingspolitikerne og andre som har høy lønn fra før, unner vi dem det?

Det blir ca. 21.674 kroner på en vanlig stortingsrepresentant, leser jeg. I tillegg har de frynsegoder.

Men andre har mer. For å ta et eksempel: Hamars rådmann fikk en sluttavtale på 3 millioner kroner. Toppsjefen i Moelvkonsernet fikk 18 måneders nettolønn, 3,9 millioner kr.

Administrerende direktør i Norsk Forskningsråd har en årslønn på 2,1 millioner kr., omtrent det dobbelte av hva statsministeren vår har.

Leder av oljefondet Ingve Lyngstad fikk i 2014 utbetalt 6,2 millioner kr., en lønnsøkning på 5,3 prosent.

Aksjesjef Petter Johnsen fikk et lønnshopp på 20 prosent og fikk utbetalt 6,9 millioner kr. President i legeforeningen Hege Gjessing tjener 1,9 millioner i året, så penger i Norge finnes, men forskjellene blir større.

Kultursjefen i Ringsaker kommune Asle Berteig har 985.000 kr., mens en sykepleier i Ringsaker kommune må kanskje gå i delstilling og har ikke inntekt til å få seg egen bolig eller ha økonomisk selvstendighet.

De 1000 rikeste i landet har fått skattelette i tro på at det er bra for næringslivet. Det gis 20 milliarder i skattelette pr. år, men det må jo gå utover noe.

Det har det gjort for de med lavest inntekt later det til. I statsbudsjettet for 2014 ble det kutt i barnetillegget for uføre, innføring av egenandel på fysioterapi for kronisk uføre, kutt i rettshjelp for de med svak økonomi, og multihandikappede har fått strammere vilkår.

Pensjonistreformen fra 2011 gjør spesielt enslige kvinner til tapere. Det er helst de som går i midlertidige stillinger og delstillinger.

Selv om pensjonistene får noe økning i pensjonen sin, ligger det an til å gå i minus siden det skal trekkes 0,75 prosent for hvert år fremover. Men trygdeavgiftene for lønnstakere forhøyes fra 3,5 til 4,7 prosent.

Vi godtar at ledere skal ha god lønn, men er det nødvendig for styrene i bedriftene å betale sine ledere så ekstra flott? Ja, det kan en undre seg over.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.