Jeg kan ikke fatte og begripe at det har noe med lovbrudd å gjøre. I så fall finnes mange tusen lignende lovbrytere i Norge. Og om jeg ikke tar feil, kan skjærer i likhet med andre kråkefugler jaktes på nær sagt hele året?

Jeg har vært jeger det meste av mitt liv, men har aldri sett på trykk at kråkefugler har vært underlagt noen form for fredning. Derimot har det tidvis vært skuddpremie på dem.

Og hva er verre med å avlive ei skjære i ei rottefelle, enn for eksempel snarefangst på ryper og fellefangst på mår, som har vært en anerkjent fangstmetode i flere generasjoner, og som meg bekjent fremdeles er det?

Eller at et jakttidsskrift oppfordrer folk til å skyte, eller fange i feller, flest mulig kråkefugler, rever, mår og lignende skadedyr, som gjør stor skade i storfuglereirene i hekketiden, og utlover belønning i forhold til hvor mange de greier å avlive i løpet av året? Å redusere bestanden av disse har vært regnet som viktig viltpleie.

Harry Aaseth ble oppringt av politiet med beskjed om at han var anmeldt, ikke uventet av rovdyrelskerne i NOAH, for Dyrs Rettigheter.

Siri Martinsen i organisasjonen sier de er glade for at mannen har fått et forelegg for brudd på flere lover, deriblant naturmangfoldsloven og dyrevelferdsloven.

Hva med Bernkonvensjonen Siri, du har vist glemt å henvise den? Hva blir det neste? Er rotter og mus det neste NOAH-folkene finner ut at er underlagt lovene, og at man kan bli bøtelagt for å ta disse i felle?

Det er vel bare NOAH som kan finne på noe så sprøtt som å anmelde noen for å avlive ei skjære. Og det er uforståelig at politi og rettsvesen vil kaste bort tid og penger på dette vanviddet.

Men om over 300 sauer i Hurdal, Hadeland og Toten i sommer ble massakrert av ulv, hørte vi ikke et pip fra Martinsen og hennes organisasjon, (som jeg mener bør bytte navn til NOAH for Rovdyrs rettigheter).

«Dyrs rettigheter» gjelder tydeligvis ikke for dem som er med på å danne grunnlaget for inntektene i jordbruket. Bare for rovdyrene som river i hjel de dyrene som er med på å skaffe inntektene for husdyrbøndene.

Om rovdyrene forårsaker skader på det bøndene sysler med, og at mange på grunn av det må oppgi sitt inntektsgrunnlag affiserer dem ikke. For de gjør bare noe så uvesentlig som å produsere mat, det er jo helt bortkastet for det får man jo kjøpt på «super’n»?

Går det virkelig an å lage ei kriminalsak av om en mann avliver et skadedyr? Det er tydelig at NOAH har innført en annen forståelse for hva som er kriminelt.

Det forundrer meg at politiet er med på vanviddet. Hvor er vettet og den sunne fornuften blitt av? Politiet kommer til å få det travelt hvis avliving av skjærer og lignende skadedyr, gir grunnlag for anmeldelse.

Det kan tenkes at det finnes flere der ute med samme innstilling som NOAH-folkene?

Nå håper jeg Harry Aaseth ikke har betalt, uansett størrelse på beløpet. Jeg kan ikke tenke meg, om dette havner i retten, at han blir kjent skyldig i lovbrudd for å ha avlivet ei skjære som var med på å ete opp jordbæra hans.

I så fall må en anta at rettsvesenet har gått helt av hengslene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.