1. Hvorfor var det ingen reaksjoner i Hamar kommune da driften gikk til Skanska?

2. Trodde Hamar kommune at ufattelige 2.500.000m3 skal gå internt i Vangsåsen?

3. Hamar kommune har ingen uttalelse i driftskonsesjonen gitt 13. mai i år. Ved å tie har dere samtykket og bidratt til sterkt å redusere bo- og livskvaliteten til en rekke mennesker langs veiene i Vang. Hvordan kan slikt skje tilsynelatende uten konsekvenser for noen?

4. Sier noen beklager og legger seg flate lenge nok er det da ok?

5. Avskrift fra konsesjonen: «Transport og trafikk har også vært tema i konsekvensutredningen. I den forbindelse er det vist til at masser fra driften av fjelltaket i hovedsak benyttes til vedlikehold av allmenningens vegnett, samt til opparbeiding av nye hyttetomter. Ifølge konsekvensutredningen vil derfor trafikk som genereres utenfor uttaket være svært begrenset.»

Se hva som står her! Resultatet av dette er ufattelige +/- 100 biler a 40-50 tonn daglig UT fra Gåsbu. Det er som å få tillatelse til å bygge en utedo, men sette opp en skyskraper og slippe unna med det.

6. Er denne aktiviteten innenfor areal- og reguleringsplaner?

7. Hamar kommune sier selv de er lurt. Det er få aktører her så jeg spør. Hvem er dere lurt av?

8. Lurt eller sovet i timen? Det er enkelt å lure den som sover, men nå har dere kjent saken i månedsvis og transporten går som i hele sommer. Er det ok å lure Hamar kommune og slippe unna med det?

9. Hamar Arbeiderparti sa i kommunestyret 18.10.11 nei til Gjørsli fjelltak. Alle som blir berørt kan være trygge på at partiet også sier nei til tiltaket. De setter bomiljø, innbyggernes trygghet og trivsel foran uttak av grus. God livskvalitet er viktig for oss. Ordfører Aspeli sa det samme til oss beboere. Det er kort avstand mellom dette og det som er i drift. Hvorfor er holdningen endret og vi har fått et fjelltak mange ganger større?

10. Er Hamar kommune redd for en ny runde omkring Gjørsli fjelltak nå som de kan føle seg forskjellsbehandlet?

11. Grunnlaget (søknader/utredninger) for Vang fjelltak var å begrense inntransporten til Vangsåsen (veg/hytter). Det var en fin intensjon og ville ikke fått negative reaksjoner. Resultatet er at vi ser det stikk motsatte, vi har en uttransport som ødelegger bomiljø, våre verdier i hus og hjem, helse og sikkerhet. Dette er nå kjent, og har vært det lenge, men ingenting blir gjort. Er saken for så stor, og med så store konsekvenser at Hamar kommune ikke vil eller kan gjøre noe for å rette opp sin passivitet?

12. Surver vi som bor her? Nei. Normal og stor trafikk er vi vant med, men ikke å bo i et følt anleggsområde uten varsel eller noen informasjon. Er dette for en kort periode, NEI. Ta 2.500.000m3 delt på et uttak på 75.000m3 (konsesjon) får vi 33 år. Eller resten av våre liv i et støy- og støvhelvete i tillegg til trafikksikkerhet mm.

13. Gang- og sykkelvei. Alle trafikkerte gater bør ideelt sett ha det, men det løser ikke støyproblemet som går på helsa løs fra tidlig morgen til sene kvelder.

14. I en god artikkel i HA om Vang almenning ble det stilt gode spørsmål. Det går på omdømme for Vang almenning som de nok ikke er så opptatte av. Men, er HK opptatt av sitt omdømme ovenfor sin befolkning?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.