For den ene hånda di stryker meg og sier «du er jo litt flink da, som produserer verdens reineste mat, med minst resistente bakterier og bruk av antibiotika». Den andre hånda slår og sier «du blir aldri bra nok, du er lat og ineffektiv, for det finnes andre her i verden som produserer maten billigere enn deg».

Men vet du hva? Vi kan aldri produsere den billigste maten. Dit kommer vi aldri, og det er et helt urealistisk mål å sikte mot. Verdens tryggeste mat, derimot – der er vi jo allerede! Og vi vil jobbe beinhardt for å bli enda bedre. Men når du gjentatte ganger i jordbruksmeldinga di sier at jeg gjør en dårlig jobb, så gjør det noe med meg. Jeg blir lei meg. Det er motiverende å ha mål og strekke seg mot, men det må være realistiske mål. Hvis ledelsen alltid sier at de ikke har tillit til at jeg gjør en bra jobb, så bygger det deg ned, ikke opp. Det er ikke motiverende å aldri være god nok.

For når jeg tar den ekstra runden ute hos dyra om kvelden for å sjå om de har det bra, så er ikke det bra nok for deg. Det er ikke produktiv tid, og jeg kunne tjent mer på å bruke den tida på å planlegge hvordan jeg kan bygge ned den uproduktive jorda mi med produktive eneboliger. Men jeg liker faktisk det jeg driver med. Det er ikke bare en jobb for meg. Jeg elsker produksjonen min, og for å være med i den eksklusive klubben av verdens beste fjørfeprodusenter som produserer verdens tryggeste mat, så må jeg ha tid til å gi dyra mine omsorg og oppmerksomhet.

For å få det kostnadseffektive landbruket du ønsker deg, skal vi få store og effektive bruk som ligger nær anlegg for industriell videreforedling. Det er den eneste måten å få til det på. Men vi skal ikke lengre enn til Tyskland før en slik type landbruk belaster miljøet så mye med sin produksjon, at landbruksmyndigheten må sette foten ned og desentralisere produksjonen. For å beskytte forbrukerne mot landbruket.

Jeg kan ikke tilgi deg for det du gjør, og jeg håper i beste fall at det skyldes uvitenhet, og ikke vilje. Måtte de andre partiene redde ettermælet ditt når det endelige vedtaket om jordbruksmeldinga fattes 28. mars.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.